Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
+387 (0)36 580 392Bulevar narodne revolucije br.23, Mostar

Search Our Site

Poštovani korisnici naših usluga,
obavještavamo vas da Specijalistička ordinacija  Mo –Med  je počela sa redovnim radom,uz maksimalne mjere opreza zbog corone.

Za svakog pacijenta se mijenja jednokratni sanitetski materijal. Naručivanje na poznate telefone.

IMUNITET I ISHRANA

Imunitet čovjeka  je kompleksni sistem odbrane tjela koji reaguje na sve potecijalne opasnosti po zdravlje organizma.Na njega utiču genetika I  navike sredine, posebno naš način života. Što je imunitet jači,mogućnost nastanka bolesnog stanja je manja.
Mnogi elementi savremenog života utiću na smanjenje odbrambene mogučnosti  organizma:stres,alkohol,loša ishrana,manjak  fizičke aktivnosti,pušenje,svi oni utiću na to da smo podložniji virusnim i bakterijskim infekcijama, te kardiovaskularnim bolestima. U tome izuzetnu važnost ima  način ishrane.
Suvremenom ishranom dominiraju procesirana industrijska  hrana sa masom  štetnih dodataka, bijeli šećer i bijelo brašno, uz veliku količinu omega 6 masnih kiselina.Industrijska prerada strašno osiromašuje hranu!Današnja industrijska hrana proizvodi se složenim tehnološkim postupcima koji podrazumijevaju brojne modifikacije i promjene izvorno svježe hrane.Moramo znati da se transportom, skladištenjem, izlaganjem sunčevoj svjetlosti i različitim aditivima znatno smanjuje količina vitamina i minerala.Ove namirnice nemaju  nutritivne kvalitete, pa ako ih stalno uzimamo  gubimo osjećaj za prirodnu hranu sa neophodnim nutrijentima,a bez pojačivača ukusa.  Tako nam imunitet pada.
Kada se stresom sve zalihe iscrpe osjećamo se umorno, imamo glavobolje, bolove u zglobovima,slabost tijela, probavne smetnje, promjene raspoloženja i česte prehlade, a vidljive su i promjene na koži,imunitet opada. Sve to stvara dobar temelj za razvoj budućih bolesti i lako nam se lijepe poremečaji zdravlja.
Kvalitetan imunitet se može postići raznovrsnom  ishranom sa svim potrebnim  komponenentama.Što više potiskujemo loše navike u ishrani, to više utičemo na jačanje imuniteta i smanjujemo mogučnost pojave niza bolesti. Pravilna prehrana ima neprocjenjivu ulogu u tretiranju brojnih vodećih uzroka oboljenja i poremećaja.  
Predložićemo vam prirodne proizvode i namirnice koje  bi mogli   početi koristiti u cilju jačanja  imunološkog sustava, ako niste do sada, ili da ih koristite u većoj mjeri:

Naša lokacija

Ordinacija se nalazi u samom centru mostara između Doma zdravlja i Gimnazije na jednoj strani, a Hotela Bristol s druge strane. Ukoliko se dolazi Bulevarom nalazimo se preko puta Gradske vijećnice, blizu Doma zdravlja i Gimnazije. Neposredno sa bulevara, pored kancelarije notara Alkana Mujića se silazi na parking ordinacije.
Sa druge strane ako se dolazi od hotela Bristol, lijevo od hotela, između bivše grade Općinskog suda i Elektrodistribucije nalazi se ulica koja će vas dovesti do ordinacije. 
MO-MED Mostar Bulevar narodne revolucije br.23
88000 Mostar
BiH
+387 (0)36 580 392
+387 (0)61 194 552